Figyelj és rajzolj!

Figyelem fejlesztése rajzzal

rigo rajzaA figyelem fejlesztését nagyon jól szolgálja, ha egy rajzot az egyes elemeiből, fokozatosan építi fel a gyerek. Ilyenkor nagyon kell koncentrálnia, és alaposan megfigyelnie a részleteket mielőtt saját kezével is elkészíti a rajzot. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani az activityvillage.co.uk ötlete alapján készült letölthető játékkal.

Rajzolj madarakat

A figyelem fejlesztését szolgáló rajzokhoz őszi témát választottunk. A feladatok elvégzése során a gyerekek megtanulhatják, hogy hogyan rajzoljanak őszi fát és madarakat egyszerűbb elemek felhasználásával. Minden rajz 6 lépésből áll.
Töltsék le és nyomtassák ki a fát, a baglyot, a galambot és a rigót ábrázoló rajzokat. Különleges magyarázat nem szükséges, a kinyomtatott ábrák lépéseit követve a gyerek rajzolja meg a teljes figurát. Akár színesceruzát is használhatnak, ha túl szürkének vélik a rajzok hangulatát. A bátrabbak esetleg festékkel színezzék ki a kész rajzot, még fali dekoráció is lehet belőle! Közben beszélgethetnek arról, hogy mit tudnak ezekről az élőlényekről.