Interaktív fólia tábla

Interaktív fólia tábla

interaktív fólia táblaAz interaktív tábla hallatán valószínű sokan az iskolai digitális táblára gondolnak. Lehet-e egy különleges fólia interaktív? Mit is jelent ez a szó? Az idegen szavak szótára szerint interaktív az, ami kölcsönös kapcsolaton, kétirányú kommunikáción alapul.
Ezt a meghatározást követve, a mi fólia táblánk is interaktív. A fóliára rajzoló gyerek és az őt figyelő szülő „kétirányú kommunikációja” a kölcsönös kapcsolat alapja.
A fólia tábla tökéletes eszköz a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek fejlesztéshez. Nagyobb méretben lehet illusztrálni a számtani jeleket, a formákat, azokat ki is lehet színezni. Lehet gyakorolni az egyszerű utasítások követését. Például rajzolj egymásmellé két kört, majd egy harmadikat föléjük, pont a kettő közé. Emlékeztet-e a rajz egy szőlőfürtre?

Mitől különleges ez a fólia tábla?

Ez a fólia bármilyen síma felületen megtapad, nem kell ragasztó, rajzszög és hasonló trükkök. Ebből a szempontból előnyösebb, mint a táblafólia. A fólia kb. 60×84 cm méretű, így nagy területre lehet írni, rajzolni. Védi a falat, a szekrény oldalát is, mert nem azokra firkál a gyerek, hanem a fóliára. A rajzot pedig egyszerű papírzsebkendővel, vagy puha ronggyal le lehet törölni.
Ha már nincs szükség a táblára, a fóliát egyszerűen levehetjük, összetekerve tárolhatjuk a következő használatig. Ha nem éri mechanikai sérülés, rengetegszer újra és újra használható.
Az interaktivitást növeli, hogy a fólia felületére rátapasztható fénykép, vagy a kártyalap is. Ehhez sem szükséges semmilyen ragasztó! Kész a rajzos, írásos, fotókkal ellátott tábla, lehet róla beszélgetni. Mi ez, ha nem interaktív kommunikáció?

Milyen tollal írjunk a fólia táblára?

A fóliára bármilyen szárazon letörölhető filctollal írhatunk, rajzolhatunk. Ha ezt a fólia tábla szettet vásárolja meg, akkor ahhoz tollat is kap. Nem is akármilyet! Angol gyártmányú, nagyon tartós tollat, amit a darts bajnokságokon is használnak.

Hol használható még a fólia tábla?

Mindenhol, ahol elegendő nagyságú síma felületet talál. Vigye magával bárhova. Ha előadást akar tartani, vagy árubemutatón spontán rajzolni ez egy tökéletes megoldás. Ha az irodaajtóra tesz egy ilyen fólia táblát, felírhatja a fontos teendőket, mindig szem előtt lesz.